Här fortsätter det med avsnittsledaranas egen kunskap och erfarenhet som huvudkälla för framställningen under kvällarna.
Bengt Persson med erfarenhet mest från Göteborg berättade en del också om Dalarnas sjukvårdshistoria.
Karl-Erik Malmgren, uppvuxen på Stora Ornäs och med minnen från beredskapstidens militärförläggning i föräldragården, berättade egna minnen från både gården och städerna Falun och Borlänge från 40- och 50-talen. En samling intressanta bilder, både egna original och goda reproduktioner från andra fotografer, stärkte framställningen.
Rune Meths, med mer musikalitet i grunden än han tidigare visat, hade gjort en fin presentation om den goda röstens bärare Jussi Björling.
Som förberedelse till sommarens Dalaträff hade främst Börje Moberg gjort en sammanställning över sevärdheter i Gagnef.
Gustaf Ersman med Vrångöflicka till äkta maka guidade oss runt på en ö med förvånande rik historia. Krögarn på det lilla smörgåskafeet var en intressant bekantskap att göra. Hur många f.d. proffsboxare och numera boxningspromotorer finns det?
|
Första träffen var ett fösök att avdramatisera PC för oss som inte växt upp med automatiska räknemaskiner och tangentbord. En fortsättning i en speciell datacirkel för Dalapensionärer har blivit ett evigt nästa-terminprojekt, som ännu inte förverkligats.
Aeroseum var en intressant upplevelse inte bara för flygtokiga f.d. gossar med pilotdrömmar utan också för mer sansade damer. Även om de senare inte uppskattade guidens lite konstiga anspelningar.
Förvånansvärt många riksprofiler har sina rötter i Romboland, dvs Avestatrakten.
Med inhyrd instruktör genomfördes en kväll med instruktion och övning i HLR.
Tanken att ha kvällen om GIIA den 6 november saboterades av SKF, som behövde ha Hans Wendeberg i arbete någon annan stans den dagen. Genomgången den 13 nov höll sedvanlig Wendebergklass.
Visningen av Älvrummet, som också var Höstmötet, gav en intressant syn på politikernas tankar om älvstränderna.